Comanda & rezerva rapid 0742 538 837

Luni-Vineri 12:00-22:00 | Sambata si Duminica 10h00-22h00 

0
Cosul tau este gol!

OFERTA SPECIALA

Pentru ca Sarbatorile se apropie cu pasi repezi, in perioada 10-23 decembrie, Nominoë, va propune meniul sau de Craciun: o clatita sarata din faina de hrisca bretona (bio si fara gluten) si o clatita dulce, printre cele mai deosebite, la alegere, insotite de un "pahar" ("bolee") de cidru artizanal breton (brut sau dulce), la doar 59 lei !

3 cllatite sarate din faina de hrisca (Burebista - mar caramelizat, leber si mustar de Dijon, Asterix - jambon, emmental, ou si ciuperci, si Saint-Malo - ghiveci de legume si chorizo) si

3 clatite dulci (Jacques Cartier - ciocolata neagra topita si dulceata de portocale cu ghimbir, Viviane - ciocolata neagra topita si banana caramelizata, si Excalibur - Nutella si banana caramelizata) la dispozitia Dvs. Craciun fericit !

 

Povestea lui Nominoë

Nascut in jurul anului 800 in aproapierea orasului Dinan, in nordul Bretaniei, si trecut la cele vesnice in 851, Nominoë a fost intemeietorul Bretaniei unificate si independente, fiind considerat ”Tatăl Patriei” („Tad ar Vro„). 

Numit guvernator al Bretaniei in 833 de catre imparatul Ludovic cel Pios, care credea ca va stapani mai usor Bretania cu ajutorul unui supus breton, Nominoë ramane credincios imparatului pana la moartea acestuia, in 840.

Dupa aceea insa, odata cu impartirea imperiului intre cei 3 fii ai imparatului, Nominoë considera momentul potrivit pentru a redobandi independenta Bretaniei si intra in rebeliune impotriva regelui franc Carol cel Plesuv, care a mostenit partea de vest a imperiului, Francia Occidentala, viitoarea Franta.

Dupa mai multe batalii, pe data de 22 noiembrie 845, Nominoë obtine o victorie decisiva la Ballon, langa Redon, castigand astfel recunoasterea independentei Bretaniei si devenind de facto primul sau rege.

Inclestarile cu vecinii franci continua insa si in anii urmatori, iar Nominoë isi conduce ostenii pana in inima regatului franc. Moartea il surprinde in timpul unei astfel de expeditii, departe de Bretania, in apropierea orasului Vendome, pe data de 7 martie 851.